ZRÁDNÉ SRDCE | Mary E. Pearson

By simaa - července 25, 2018

Prostředí a atmosféra Zrádného srdce byla jiná než ve Falešném polibku, ale čímsi to bylo úžasné. Druhý díl jsem si hrozně zamilovala, asi stejně jako první. Řekla bych, že se událo více nečekaných věcí a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

Politika hraje v tomhle díle o dost větší roli než v předchozím. Dozvíme se více o tom, jak jsou vzájemně propojeny různé království a postavy. Jak to tak vypadá, i postava, která se ze začátku nezdá být vůbec důležitá, může mít v budoucnu klíčovou roli. Akce a napínavost příběhu rozhodně nechyběly. Lia poznává sama sebe a co je schopná udělat a snášet. Hlavní hrdinka si prošla velkou změnou, stejně jako ostatní postavy. Dokonce i Kaden, který v knize dostal hodně prostoru na rozvoj. Nejvíc akce a napětí bylo šetřeno na konec.

Venda se od Morrighanu podstatně liší, ale to prostředí bylo úžasné a nevyzpytatelné a stejně tak i nové postavy. Dokonce mi tak trochu bylo líto, že Lia odejde a tohle nechá za sebou, ale autorka mě s tímhle šokovala. Celkově je tato kniha skvěle provedena a připravuje děj pro epickou třetí knihu.

Anotace:
Druhý díl série Letopisy Pozůstalých. V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liinym dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!