ELITA | Kiera Cass

By simaa - července 24, 2018


Elita mě oproti Selekci nezklamala, ale bylo to jiné. V první půlce knihy člověk doslova cítí Američinu a Maxonovu lásku z těch stránek, bylo to kouzelné... Ale pak se všechno nehorázně zkomplikovalo a změnilo,  nic už poté nebylo jako dřív. Ve hře je taky stále Aspen, který Americu miluje a hodlá o ni bojovat...

America si je svými city pořád nejistá. V jedné chvíli je plně otevřená představě být s Maxomen už navždy a být princeznou. V druhé ji stahují zpět vzpomínky na její lásku k Aspenovi. A s Maxonem jsou v druhé půlce knihy neustále rozhádaní. America udělá pár kopanců, čímž si znepřátelí krále Clarksona, který by ji nejradši okamžitě vykopl..

America si s Maxonem už nevykají, ale ten překlad mi vadí pořád. V knize se často objevuje slovo 'Užuž', které já nepoužívám ani, když mluvím, natož aby se to pořád objevovalo ve větách... Jelikož jsem knihy četla v originále, tak mi ten překlad bude asi pořád vadit.

Anotace:
Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!