KRÁLOVA KLEC | Victoria Aveyard

By simaa - července 25, 2018

Předposlední kniha Rudé královny byla zatím asi nejlepší knihou ze série. Victoria pro knihu nemohla vymyslet lepší název, jen ten popisuje příběh knihy. Opět to s sebou neslo zvraty, zradu, bezmoc, nadvládu, vzpouru a mnoho dalšího. Tenhle díl pro mě byl s mými emocemi jak na vodě, v jednu chvíli se směju a v druhé zase brečím a vztekám se, rozhodně tam nebylo nic, co by mě nudilo.

Mare se musela obětovat pro ty, na kterých ji záleží a stala se zajatcem. Král Maven, ke kterému chovala vřelé city, ji nechává hynout za zdmi svého paláce. Mare je mučená, ponižovaná i týraná. Postupně se stává loutkou v rukách krále, kterého nenávidí. Maven Mare sice vězní, na druhou stranu ji nechce zabít a brání jí proti těm, kteří ano. Maven se potýká s řadou událostí a nepřáteli, kteří pro něj mohou znamenat konec jeho vlády a možná i života.

Při čtení se zde opět prokázala moje schoPnost, nebo spíš neschopnost nenávidět postavu. I když Maven prokázal, že je ten "bad guy" -a to ne jen jednou- pořád se nemůžu přimět k tomu ho nenávidět. Vztah Mare a Mavena vyzařoval velmi zajímavě. Já jsem osobně nevěřila, že by Mare opravdu dokázala zabít Mavena. Nejzajímavější postava je určitě Maven, nikdy nevím, co od něj očekávat, a co je nejlepší ani on sám to neví. Cal má díky unesení Mare o důvod víc na nenávidění svého bratra o boj mezi nimi se opět posouvá úplně na jinou úroveň. Posun charakteru u některých postav je překvapující. Kniha byla hodně soustředěná na emoce, myšlenky a vztahy mezi postavami.

Mare už není jediným vypravěčem příběhu. Příběh je tímto ozvláštněn, byl to i způsob jak zjistit, co se děje v Šarlatové hlídce. Cameronina část vyprávění mě moc nebavila, jelikož mi přišla arogantně a nesympaticky. Další část vyprávění patřila Evangeline, která se prokázala, že není taková mrcha za jakou ji všichni měli a objevuje se tam i nečekané odhalení. V druhé půlce knihy jsem z těch stránek úplně dokázala cítit lásku mezi Calem a Mare, což vede k nečekanému zakončení celé knihy a hodně to navnad'uje na další díl. Kniha neskončila happy endem a bojím se, že se ho nedočká ani poslední knihy, ale pořád neztrácím naději...

Anotace:
Mare Barrowová je ve vězení, bez svého blesku nemá žádnou moc a neustále ji trýzní osudové chyby, jichž se dopustila. Je vydaná napospas chlapci, jejž kdysi milovala, chlapci, který je lhář a zrádce. Maven Calore, nyní král, dál pokračuje v plánech své mrtvé matky ve snaze udržet si vládu nad svou zemí - a nad svou vězeňkyní. Mare v paláci nese tíhu Tichého kamene a její kdysi ubohá skupinka povstalců a Rudých se mezitím dále organizuje, trénuje a expanduje. Nechtějí se už schovávat ve stínech a připravují se na válku. A Cal, princ ve vyhnanství, který se také uchází o Mareino srdce, udělá všechno proto, aby ji získal zpátky. Když se krev obrátí proti krvi a schopnost proti schopnosti, možná nezbyde nikdo, kdo by uhasil oheň - a Norta, jak ji Mare zná, shoří do základů.

Anyone,
anything,
can betray anyone.
Even your
own heart.

Choose me.


Knižní trailer:


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!