DVŮR KŘÍDEL A ZMARU | Sarah J. Maas

By simaa - července 23, 2018

Dvůr Křídel a zmaru je závěrečný díl úspěšné trilogie Dvorů. Tak jako u předchozích knih- i zde nechyběly slzy. Tentokrát to byly slzy smutku, brečelo se, a hodně. Tenhle díl je ještě víc mrazivý a srdcervoucí než ty předchozí a taky o něco jiný a řekla bych, že nejvíc napínavý.

Feyre je zpět na Jarním dvoře a je plně odhodlaná se pomstít a zjistit informace o Hybernu. Válka se blíží a spojenců je málo a ohrožen není jen Noční dvůr, ale celý Prythian a říše smrtelných, vypadá to, že naděje pro vítěství je už ztracená. Feyre a Rhys jsou ochotni obětovat vše pro záchranu světa a hledat jakékoliv spojence.... Bude to ale stačit?

Způsob, jakým autorka popsala celý průběh války a bitev je dokonalý, popisuje to, co v tu chvíli prožívá hlavní hrdinka a zároveň i co se děje na bitevním poli, hltala jsem stránky v napětí, co se stane dál. Celá kniha je plná vladařských intrik a důležitých informací a zároveň propletená humornými scénkami, šokujícími informacemi a chemií mezi postavami. Také je tam spousta "staro-nových" postav. Od toho příběhu se nešlo odtrhnou, bylo to napsané strašně napínavě a ani slzám se nejde ubránit- at' už dojetím nebo smutkem. Všechny události v knize mají nějaký význam, žádná postava ani informace tam není jen tak. Příběh je velmi překvapující, šokující, krásný, neočekávaný, napsaný do hloubky. Jediné, co bych vytkla je příliš časté zmiňování obětování, díky čemuž se možná dalo trochu očekávat, co se stane.

Některé postavy jako Elain a Nesta dostaly mnohem více prostoru a v příběhu hrály dost podstatnou roli, obě se musí vyrovnat s tím, čím ted' jsou a taky se dát pořádně dohromady. Velkým překvapením pro mě byl Tamlin, u kterého nešlo předpovídat, na které straně stojí, to samé platí i o Jurianovi. Velkou roli zde také hrají všichni Vladaři Prithianu. Bylo to nádherné zakončení celé série, uzavřela se dokonce i minulost sester Archeronových. Autorka nechala pár dějových linií otevřených pro nadcházející novellu.

Anotace:
Feyre se vrátila na Jarní dvůr, odhodlaná získat informace o Tamlinových manévrech a jeho spolupráci s Hybernem. Aby to udělala musí hrát smrtící hru podvodů- jeden skluz může znamenat zkázu nejen ji, ale i jejímu světu. Feyre se musí rozhodnout komu věřit, oslnivým a smrtícím Vladařům- a hledat spojence na neočekávaných místech.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!