LEDOVÁ JAKO SNÍH | Danielle Page

By simaa - července 25, 2018

Snow se zdá být jakl úlně obyčejná dívka, jenže je ve klinice pro duševně choré a nesnáší to tam. Její matka ji jednou za měsíc navštíví a její otec téměř vůbec. Její nejlepší kamarád Bale, její první láska a nejlepší kamarád jednoho dne zmizí a ona se ho vydá hledat do úplně jineho světa - s pomocí podivného ošetřovatele- do Algidu...

Tohle je asi první kniha, o které nevím, co si mám myslet. Na knihu jsem se podle anotace hrozně moc těšila a mrzí mě, že to nebylo to co jsem očekávala, a taky mi je líto, že je mi to líto. Příběh má určitě kladné stránky, díky kterým je to lepší, ale těch záporných je přece jen více...


Začínalo to velmi zajímavě a vypadalo to na skvělý příběh o dívce, která je nadaná magií, o které neví, ale poté co se Snow dostala do Algidu se vše začalo strašně táhnout a nic zajímavého se vůbec nestalo. Takhle to trvalo téměř do konce a několik stránek před koncem se konečně něco začalo dít. Jenomže to bylo opravdu pár stránek před konce a konec příběhu zůstal příliš otevřený. Těch pár stránek před koncem bylo skvělých a pár událostí mě překvapily, kdyby autorka knížku o nějakých sto stránek prodloužila a vysvětlila několik otevřených linií příběhu bylo by to o hodně lepší... Začátek, kdy byla Snow ještě v ústavu byl z celé knihy nejlepší. Když už tam byly nějaké události, přišlo mi, jako by si je autorka jen tak vycucala z prstu, protože to částmi nedávalo ani smysl a ani vysvětleno to nebylo.

Trošku jsem z toho i zmatená. Autorka se tam asi snažila nějak vytvořit milostný trojúhelník, ale nějak se jí to nepovedlo- objeví se kluk, vypadá to, že z toho něco bude a pak do konce knihy tam není a mezi tím přijde další a zas to takhle dokola... Plusem byly postavy, které nebyly vůbec špatné, kdyby dostaly více místa, byly by lepší.Takovým ne moc důležitým plusem je obálka. Kniha má naprosto nádhernou obálku a i uvnitř je hezky vyzdobená ve stylu zimy. Nebylo to nejhorší, je to velmi jednoduchý příběh a i čtivý, dala bych asi tři hvězdičky.

Anotace:
Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách. S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou? Vybere si mrazivou bezcitnost nebo pravou lásku? Úžasný příběh na motivy pohádky Sněhová královna od bestsellerové autorky Danielle Paigeové.




  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!