Arrow

By simaa - září 05, 2019


Arrow se vysílal na americké stanici The CW do letošního ledna. Arrow je počátkem univerza Arrowverse, do kterého patří seriály The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow (a samozřejmě Arrow). Vysílal se od roku 2012, má tedy 7 sérií, a je založen na komiksech vydavatelství DC Comics.

Obsazení:
Stephen Amell (Oliver Queen/Arrow/Green Arrow), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), Katie Cassidy (Laurel Lance/Black Canary), David Ramsey (John Diggle), Willa Holland (Thea Queen), Colton Haynes (Roy Harper), Paul Blackthorne (Qentin Lance), Caity Lotz (Sara Lance/White Canary),...

Spravedlnost nikdy nemine svůj cíl! V adaptaci komiksové předlohy z dílny DC Comics před dnešním divákem znovu ožívá další kultovní kontroverzní hrdina. Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu. Je odhodlaný napravovat křivdy, které napáchal jeho otec a bránit město proti všem, kdo by mu chtěli škodit. Jeho tažení ale komplikují temná rodinná tajemství, netušené spojení nejlepšího přítele se zlem a žena, již miluje, ale kterou už kdysi zradil. Oliverova cesta z mučivé ostrovní izolace až k přízračnému městskému hrdinovi, to je velkolepé dobrodružství a doslova trefa do černého.

Arrow začal celý celé Arrowverse univerzum, ale kvůli nějakému důvodu jsem se na něj podívala až po Supergirl a Flashovi. Oproti nim je Arrow mnohem temnější a dospělejší seriál. Ze začátku mě moc nevzal a měla jsem problém s postavami, nedokázala jsem si k nim udělat vztah a byly mi nesympatické, takhle jsem to měla asi až do začátku druhé série.

Celý seriál začíná když se Oliver Queen vrací z ostrova Lian Yu, kde strávil pět let jako trosečník. Tahle pětiletá mezera se v průběhu seriálu často ukazuje v podobě flash-backů a ukazuje, co se tam Oliverovi stalo a divák postupně zjišťuje, že realita je jiná, než se ze začátku zdála. Hodně mě zaujal fakt, že kolem noci, kdy The Queen's Gambit ztroskotal a těch pět let, kdy byl Oliver pryč mají kolem sebe mnoho tajemství a dokonce až v sedmé sérii se dozvídáme, co se tu noc, kdy se The Queen's Gambit potopil, doopravdy stalo. Mnoho tajemství má právě Oliver Queen a jeho minulost (z těch pěti let) ho v průběhu seriálu často navštěvuje a zrovna vítané návštěvy to nejsou.

Arrow má mnoho emotivních scének, epizod i sérií. Je hodně o přátelství, rodině, lásce, vztazích, ale i smutku a ztrátě. Oliver ztratil hodně svých blízkých a ne vždy se mu podaří je zachránit. Nejlepší jsou ty šťastně momenty, kdy se Oliver neutápí ve vině a je se svým týmem a rodinou. A Samozřejmě nemusím zapomenout na každoroční crossovery. Nejlepší byl rozhodně Elseworlds, u těch epizod jsem opravdu brečela smíchy, obzvláště, když si Oliver s Barrym (The Flash) vyměnili role a zopakovali si jednu scénku z první série, ta byla opravdu k nezaplacení. Celkově mám ráda, když se spolu setkají, moc se mi líbí jejich přátelství. Letošní crossover bude Crisis On Infinite Earths (což se dá srovnat jako Marvelovka Engame, konec jedné, nezapomenutelné éry) a bude mít pět částí: Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow.





Zdroj: FB Arrow


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů

Moc děkuji za komentář!