Seznam filmů: Komedie

By simaa - října 16, 2019


Rozhodla jsem se, že začnu dělat seznamy filmů podle žánru a nebo nálady. Doposud byl jen jeden seznam, kde byly napsány všechny filmy, které doporučuji, ale kromě názvu se o nich člověk nic nedozvěděl, a tak chci začít podrobnější seznamy, ke kterým přidám i seriály. Tak a tady je první seznam, seznam komedií.


LADÍME!

Zdroj: Filmserver.cz
Pitch Perfect, 2012

• Obsazení:  Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Brittany Snow, Anna Camp, Rebel Wilson, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Kelley Jakle, Wanetah Walmsley, Shelley Regner, Caroline Fourmy, Nicole Lovince, Adam DeVine,...

• Děj: Beca nastupuje na novou školu a jako těžký introvert má v plánu se nikam nezařazovat. Raději je sama a poslouchá svou oblíbenou muziku, protože se chce stát úspěšnou DJkou. Jednou ale narazí na skupinu dívek, která soutěží ve zpívání bez hudebního doprovodu, který si vytváří vlastním hlasem. Ač je zpočátku odmítá, shodou náhod se stává členkou souboru. Jelikož je ale povahou rebelka, začne to brzy mezi ní a vedoucí skupiny Aubrey povážlivě názorově skřípat. A finále celostátní soutěže se proklatě přibližuje.

Ladíme! má další dvě pokračování. Tuhle filmovou trilogii úplně zbožňuji, má v sobě plno humoru, trapných scének a skvělé hudby. 


ZNOVU 17 

Zdroj: ČSFD.cz

17 Again, 2009

• Obsazení: Zac Efron, Leslie Mann, Thomas Lennon, Matthew Perry, Sterling Knight, Michelle Trachtenberg, ...

• Děj: Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell ano. V jediném magickém okamžiku Mike takovou šanci dostane. Náhle se ocitne zpět v Hayden High, kde je hvězdou basketbalového týmu a idolem i spolužákem svých vlastních dospívajících dětí... což mu nabídne příležitost, aby se z nepříliš skvělého otce změnil v super kamaráda. Zacu Efronovi  a Matthewu Perrymu  je znovu sedmnáct a jako mladší a starší Mike jsou opravdu zábavní v pohodové komedii, která si pohrává s časem a dokazuje, že nejlepší rok vašeho života je ten, který prožíváte právě teď.




PODFUKÁŘKY 

Zdroj: ČSFD.cz
The Hustle, 2019

• Obsazení:  Anne Hathaway, Rebel Wilson, Tim Blake Nelson, Alex Sharp, Ingrid Oliver, Meena Rayann, Raffaello Degruttola, ...

• Děj: Svět je plný bohatých, zkažených a sebejistých mužů A přesně takové milují hrdinky komedie Podfukářky. Okouzlující Angličance Josephine a trošku neohrabané Američance Penny totiž nejde o lásku, ale jen a jen o peníze... hodně peněz. Tyto dvě podvodnice jsou jasným důkazem, že ženské pokolení nelze podceňovat v žádném povolání. Dokonalá profesionálka se po náhodném setkání ve vlaku podujme zasvětit nadšenou amatérku do tajů svádění a okrádání mužů. S vypětím všech sil a po sérii neuvěřitelných zážitků se Josephine podaří z Penny vykřesat kolegyni na úrovni, sice trošku nekonvenční, ale zato s obrovským potenciálem. A najednou se ze žákyně stává vážná konkurentka. Která z nich bude nakonec úspěšnější?

• Anne Hathway a Rebel Wilson v tomto filmu byly úžasné duo, celkově byl tenhle film úžasný, dost vtipný a navíc měl i nečekané zvraty.


ISN'T IT ROMANTIC 

Zdroj: IMDB.com
• 2019

• Obsazení:  Rebel Wilson, Priyanka Chopra, Liam Hemsworth, Betty Gilpin, Adam Devine, Jennifer Saunders, Eugenia Kuzmina,...

• Natalie je newyorská architektka, která se velice snaží, aby si jí v práci všimli. Je však větší pravděpodobnost, že ji její kolegové požádají, aby jim donesla kafe nebo koblihu. O tom, že by mohla navrhnout nový městský mrakodrap, si může nechat jen zdát. A co je nejhorší, Natalie je celoživotní cynik, zejména pokud jde o lásku. Když se ji však v metru pokusí zloděj okrást o kabelku, udeří se do hlavy a zůstane v bezvědomí. Po probuzení zjišťuje, že její život se náhle proměnil v její nejhorší noční můru - romantickou komedii. A právě Natalie je její hlavní hvězda.

 • Tohle je takové dobré klišé, že je to až skvělá komedie. Film se soustřeďuje na klasické klišé rom-coms. Největší hvězdou tam je Rebel Wilson, která to tam úplně zabíjela a celé ji to tam patřilo. Další část obsazení, kterou musím zmínit je Liam Hemsworth, kterému stačilo aby vypadal hezky a usmál se a všichni mu už padali k nohám a taky Adam DeVine, který se opět sešel a zahrál si na pár s Rebel, těm dvěma to klape všude. Isn't It Romantic patří k jedním z mých nejoblíbenějším komediím.


MUŽI V ČERNÉM: GLOBÁLNÍ HROZBA

Zdroj: Falcon.cz
Men In Black: International, 2019

• Obsazení:  Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Emma Thompson, Rafe Spall, Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Stephen Wight,...

• Děj: Muži a ženy v černém vždycky chránili Zemi před šmejdem z vesmíru. Ve svém novém dobrodružství čelí dosud největšímu globálnímu ohrožení: zákeřnému dvojímu agentovi v organizaci Mužů v černém.

• Chris a Tessa jsou skvěle sehraná dvojka, což už ukázali ve filmu Thor: Regnarok, a v MIB jim to na scéně neskutečně klapalo. Je to velmi příjemná, která ničím neurazí a je zábavná a humoru tam taky nechybí, zvláštní efekty byly skvělé a realistické, děj byl zajímavý. Asi nejvíc se mi líbilo partnerství M a H a všechny ty humorné scény.





KRVAVÁ NEVĚSTA

Zdroj: Velkomeziříčsko.cz
Ready Or Not, 2019

• Obsazení: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Nicky Guadagni, Elyse Levesque, John Ralston, Hanneke Talbot, Daniela Barbosa, Liam MacDonald

• Děj: Mladá nevěsta má ženicha z bohaté, ale poněkud podivínské rodiny, která ctí letitou a velice zvláštní svatební tradici. Každý nový člen si musí zahrát náhodně vylosovanou hru. Tu však nemusí přežít.

• Na Krvavou nevěstu jsem byla v kině a musím uznat, že to byla velmi zajímavá a originální podívaná. Něco takového jsem ještě nikdy neviděla. Je to hororová komedie, trošku hororovější než jsem to čekala. Moc se mi líbilo, jak do krváku dali komické scény. Horor s komedií se tam hezky vyrovnávali. Někdy to bylo až nechutné a jindy jsem se za břicho podobala. To nejlepší z celého filmu byl asi konec, který jsem absolutně nečekala a byl sakra povedený a ... nečekaný. Velmi povedený film.



VŠECHNO NEJHORŠÍ

Zdroj: Červenýkoberec.cz
Happy Death Day, 2017

• Obsazení: Jessica Rothe, Israel Broussard, Charles Aitken, Rachel Matthews, GiGi Erneta, Ruby Modine, Rob Mello, Laura Clifton, Caleb Spillyards, Jason Bayle, Phi Vu, Blaine Kern III, Missy Yager, Emily LaGroue

• Děj: Jaké to je, uvíznout v jednodenní časové smyčce, která vždy skončí vaší vraždou? Dost děsivé. Přesně to v thrilleru Všechno nejhorší zažívá studentka Tree a nezbývá jí tedy nic jiného než konečně vypátrat svého vraha dříve, než ji zase zamorduje.

Všechno nejhorší je spíše komediální thriller než horor, celkově je ve filmu asi jedna lekací scéna, takže bych film hororem asi moc nenazývala, ale jako thriller je to obstojné. Film má určitě zajímavý děj, přestože ne úplně originální. Líbil se mi vývoj (nevím, jak to přesně napsat) postavy Tree, které je v jeden moment na zbláznění a druhý ji vůbec nic nezajímá a dělá, co se ji zachce a pak je zase odhodlaná zjistit, kdo ji neustále zabíjí. Přiznám se, že jejího vraha jsem sama neodhalila.Film má i pokračování, ale to moc nedoporučuji, je docela o ničem.


INSATIABLE

Zdroj: ČSFD.cz
• 2018-doteď

• Obsazení:  Debby Ryan, Dallas Roberts, Irene Choi, Erinn Westbrook, Arden Myrin, Chloe Bridges, Alyssa Milano, Christopher Gorham, Ariana Guerra, Carly Hughes, Daniel Thomas May, Brett Rice a další..

• Děj: Patty byla na škole obtloustlou dívkou, které se všichni smáli. Jednoho dne však v jejím životě přišel zvrat, během kterého se celý její život změní a ona se rozhodne pomstít se všem posměváčkům.

• Tenhle seriál je tak přeplněný klasickými teenage klišé, že je to až fakt dobrý seriál.Je hodně zábavný, povedený a založen na opravdových příbězích členů obsazení a tvůrců, jen ve vtipnější verzi. Každopádně v tom nehledejte žádnou logiku, nenajdete ji (prostě ji nemá). Nemusí být všechno až zbytečně vážné a dramatické. Postavy byly dost zajímavé a vtipné. Člověk zde nemůže nenávidět ani tu největší zápornou postavu, protože je skvělým přínosem do příběhu. Insatiable je dobrý seriál, kde je všechno tak vyzdvižené do extrémů, když už klišé, tak pořádné. Seriál má momentálně dvě série.


VLČÍ MLÁDĚ


Zdroj: Wikipedia.org
Teen Wolf, 2011-2017

• Obsazení: Tyler Posey, Crystal Reed, Dylan O'Brien, Holland Roden, Colton Haynes, Tyler Hoechlin, Linden Ashby, JR Bourne, Melissa Ponzio, Keahu Kahuanui, Ian Bohen, Orny Adams, Sinqua Walls, Jill Wagner, Cody Christian, Seth Gilliam, Daniel Sharman a další...

• Děj: Vlčí mládě je napínavé drama o proměně a zakázané lásce současných teenagerů. Jde o svěží a odlišný pohled na stejnou látku jako ve filmu Školák vlkodlak z roku 1985 s Michaelem J. Foxem.
Šestnáctiletý Scott McCall, věčný outsider ignorovaný okolím, touží po alespoň minimálním uznání, které by jej vytrhlo z každodenní středoškolské anonymity. Když se jedné noci přidává v lesích k policejnímu pátrání po mrtvém těle, setkává se v temnotě s tajemným tvorem. Je pokousán a jen zázrakem vyvázne živý. Další den jej však ve škole čeká překvapení – z plachého outsidera se stane vlkodlak... a jeho život už nikdy nebude jako předtím.

Teen Wolf je nadpřirozený seriál o vlkodlacích, ale je skrz na skrz propletený humorem. Snad v každé epizodě se najde nějaká komická scéna, někdy mám až záchvaty smíchu. Stiles Stilinski má ze všech postav asi nejvíce humoru a nejvíc jím do seriálu přispívá. Je to i dobré drama, má i své smutné i romantické epizody.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Ladime je fajn film, obecne mam rada filmy, co se toci kolem hudby a tance... A Muzi v cernem spis podprumer, jednicku nic nenahradi :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář!